Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditDigg thisShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Google+Email this to someoneShare on TumblrBuffer this pageShare on VKShare on YummlyFlattr the authorPrint this page

Apa Itu Kanser?

Apabila satu kumpulan sel-sel di dalam pelbagai tisu menjadi amat toksid/beracun dan kekurangan khasiat organik yang menyebabkan tidak boleh bernafas dengan betul.Contoh:Mereka tidak boleh lagi membuang bahan buangan dan menyerap bahan berkhasiat.Oleh itu mereka bertindak sesama sendiri di dalam keadaan beracun itu dan menyebabkan ketumbuhan kanser.Ketumbuhan ini boleh merebak ke bahagian-bahagian lain badan.

Faktor-Faktor Penyebab Kanser.

1- Amalan pemakanan yang buruk.

2- Makan terlalu banyak daging masak,telur,tepung kanji,gula.

3- Kurang pengambilan makanan mentah,enzim,khasiat organik.(Contoh ikan bakar atau masak kukus).

4- Kurang bersenam yang menyebabkan nafas pendek,kurang pengedaran tenaga.

5- Tekanan perasaan yang boleh meracuni aliran darah dengan hasil toksid.

6- Kekurangan oksigen di dalam darah.

Tanda-Tanda Kanser.

1- Najis berdarah.

2- Tahi lalat yang bertukar saiz dan warna.

3- Batuk berdarah.

4- Perubahan mendadak di dalam tabiat perut.

5- Sakit tekak dan perubahan suara.

6- Ketulan pada buah dada wanita.

7- Sakit kepala,perubahan penglihatan.

Jika ada tanda-tanda di atas,jangan panik,ia mungkin bukan kanser.Jumpalah doktor untuk mengesahkan penyakit dan dapatkan rawatan urut refleksologi dan pemakanan seimbang seperti yang diberikan di bawah.

Siapa Mengidap Kanser.

Kebanyakannya pada pertengahan umur dan akhiran umur,kumpulan umur bawah 21 tahun.

Di manakah Kanser Selalu Menyerang.

1- Perut.

2- Sistem peranakan lelaki dan wanita.

3- Buah dada.

4- Organ pembentukan darah.

5- Lain-lain – Otak,saluran kencing,sistem pernafasan.

Pemakanan.

Jus Karot – Membuang toksid/racun pada tisu,mengalkali aliran darah.Kisar karot dan jus epal bersama 1 gelas setiap jam,13 kali sehari.Minum 1 1/2 quarts jus karot setiap hari dengan senaman.

Anggur Hitam – Kaedah terapi kanser yang baik,membuang toksid dalam tisu 2-4 paun sehari,mengunyah kulit dan biji bersama-sama.

Jus Kobis – Terapi untuk perut.Mengandungi kandungan klorin dan sulfur yang tinggi untuk membersihkan selaput lendiran perut dan saluran kencing di mana tisu kanser terbentuk.Campur jus kobis dan jus karot,4 auns jus kobis/8 auns jus 3 kali sehari.

Buah-buahan – Vitamin C mengurangkan 50% ketumbuhan kanser.Vitamin A,C,E,B12,asid folik (di kedai farmasi).

Minyak Ikan – Membunuh sel-sel kanser sebelum ia menjadi ketumbuhan.

Bawang Putih,pati atau jusnya diminum 2 sudu,1 hari 3 kali.Bawang putih dicucuk 5 biji dan dipanggang di atas api.Dimakan tidak lebih daripada 5 biji.Ini kerana boleh menghilangkan sel darah merah.

Evening Primrose Oil (di kedai farmasi).

Makanan Yang Perlu Dielakkan.

Semua hasil binatang terutama protien dan lemak.Contoh : daging masak,telur,susu,gula,tepung kanji,karbohidrat,minyak.Makanan yang mengandungi pewarna,perasa,pengawet,saccharine.

Perancangan Anti-Kanser.

1- Keseimbangan diet dalam lemak rendah dan kandungan bahan berserat (fibre) yang tinggi.

2- Jangan merokok.

3- Makan hanya sayuran organik.

4- Kekalkan nisbah berat badan dengan tinggi yang sesuai.

5- Hentikan pengambilan alkohol.

6- Makanan tambahan : asid lemak & anti-oksida.

7- Elak benzin,nikotin.

8- Kurangkan tekanan perasaan.

9- Mempunyai pandangan optimis terhadap diri.

Jenis Herba Yang Disyorkan.

Herbal MIX,Herbal YANG/YIN,Herbal WIND,Herba All Plus.

Bahagian Yang Perlu Diberi Rawatan Urut Kepada Pesakit Kasnser.

Sistem Limpa – bahagian tengah tulang belakang,solar flexus,tulang belakang pinggang,tulang belakang bawah (sacral spine) dan bahagian organ yang diserang kanser.

Urut juga boleh meringankan dan juga mengurangkan masalah kanser dalam badan seseorang.Satu rawatan urut yang betul dari seorang tukang urut mahir yang mempunyai ilmu dalam selok belok sistem badan dan otot manusia adalah amat perlu bagi mengurangkan serta menghindarkan kanser dari merebak dengan lebih teruk.Gabungan rawatan urut dan disiplin di atas akan menjamin penyembuhan sakit kanser disertakan dengan rawatan dari doktor.Sebagai langkah berjaga-jaga,dapatkan satu rawatan urut yang tersusun dari tukang urut terlatih dan mahir dalam memberikan satu rawatan yang berkualiti bagi sesi urut.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditDigg thisShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Google+Email this to someoneShare on TumblrBuffer this pageShare on VKShare on YummlyFlattr the authorPrint this page