Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditDigg thisShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Google+Email this to someoneShare on TumblrBuffer this pageShare on VKShare on YummlyFlattr the authorPrint this page

Penyakit Batu Karang.

Pengerasan elemen-elemen.Contohnya kolestrol dan berkumpul di dalam pundi-pundi kencing.Sering dikaitkan dengan jangkitan atau pertukaran penghadaman.Batu karang boleh berbentuk seperti pasir-pasir halus sehinggalah ke saiz sebesar telur angsa.

Tanda-Tanda Batu Karang.

Sakit ketika hendak buang air kecil,terasa perut seperti penuh,kesakitan lebih kerap selepas memakan makanan berlemak.Kesakitan teruk boleh berjangkit ke bahu hingga membawa kepada muntah-muntah dan demam ringan.Batu karang juga boleh wujud tanpa sebarang tanda.

Siapa Dijangkiti Batu Karang.

Lingkungan pertengahan umur dan orang yang mempunyai berat badan berlebihan.Wanita mempunyai 4 kali kemungkinan lebih tinggi dari lelaki untuk menghidapinya.

7 Langkah Menghindari & Mengubati Batu Karang.

1- Makan makanan seimbang – lemak rendah dalam binatang (kandungan lemak yang tinggi membentuk kolestrol).

2- Masukkan sekali ke dalam diet,buah pir kerana ia membantu melegakan pundi-pundi kencing.

3- Tambahan makanan adalah lesitin kerana ia menambah kepekatan fosfolipid dalam pundi-pundi kencing (fodfolifid adalah rendah dalam badan pengidap batu karang).

4- Guna sedikit minyak zaitun di atas salad/kentang empuk kerana ini akan membantu mengepam batu-batu karang kecil.Kekalkan berat badan yang betul mengikut ketinggian.

5- Minum 4 cawan teh dandelion setiap hari kerana ia melarutkan batu karang.

6- Vitamin C,E.

7- Elak memakan telur mengikut tahap kemampuan seseorang.Juga makan minyak sayuran,jus lemon(di bawah pengawasan pakar) kerana kaedah ini merbahaya jika batu karang terlalu besar.

8- Biji labu direbus dan diminum airnya sehari 3 kali.

9- Akar pokok bunga matahari,direbus dan minum airnya 3 kali sehari.

Jenis Vitamin Dan Herba Yang Disyorkan.

Herbal MIX,Herbal YANG/YIN,Herbal WIND,Herba Choles,Herba Fluid.

Rawatan Alternatif Lain.

Masalah batu karang ini adalah berkaitan dengan Batu Hempedu.Tempat yang kena diurut adalah Solar plexus/Diafragma tiroid,penolong kepada tiroid,bahagian tengah tulang belakang,hati,pundi hempedu.

1- Urut Refleksologi- Urut Refleksologi adalah rawatan urut yang dapat melegakan ketegangan terutamanya melalui titik tekanan pada kaki anda. Mereka yang mengamal urut refleksologi mendakwa bahawa semua organ-organ badan boleh diransang dengan kawasan-kawasan tertentu pada kaki anda. Mereka yang menikmati rawatan urut tapak kaki boleh membuktikan bahawa ia adalah santai dan badan anda akan terasa gatal di tempat-tempat yang sesuai dengan tekanan yang diminta di kaki anda. Ia masuk akal bahawa anda boleh mengurangkan kesakitan yang disebabkan oleh batu buah pinggang dengan melegakan tekanan dan meningkatkan aliran darah ke buah pinggang, pundi kencing, diafragma dan saluran Kencing.Adakah anda sedar penyelidikan membimbangkan yang menyatakan kaki mempunyai banyak kaitan dengan kesihatan kita secara keseluruhan? Sesetengah doktor mengatakan kaki adalah hidup selaras dengan kesihatan kita. Terdapat 5 titik pada kaki yang boleh mengurangkan kesakitan pundi hempedu dan mengusir batu pundi hempedu dari duktus hempedu. Dapatkan rawatan urut tapak kaki refleksologi dua kali sehari di tempat: Solar plexus; hati; diafragma, pundi hempedu dan tiroid.

2- Minum Lebih Air – Ini bukan merupakan terapi alternatif, tetapi ini akan membantu. Jika anda mengalami batu karang, minum banyak air ini akan meningkatkan pengeluaran air kencing anda dan membantu mengurangkan masa yang diperlukan untuk batu hilang serta kurang.
Jangan bergantung semata-mata atas rawatan batu karang semulajadi. Membuat temujanji untuk berjumpa doktor anda jika anda melihat darah dalam air kencing, sakit di pangkal paha atau buah zakar anda, atau jika kesakitan anda tidak surut selepas 24 jam.Gabungan rawatan doktor dan rawatan urut akan dapat memulihkan dengan lebih cepat dan baik lagi untuk masalah sakit batu karang ini.
Yang semestinya,pastikan anda dapatkan rawatan urut dari tukang urut yan terbaik dan terpilih untuk membantu masalah batu karang anda.Mereka ini bersunguh-sungguh untuk memulihkan sakit batu karang anda melalui urut.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditDigg thisShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Google+Email this to someoneShare on TumblrBuffer this pageShare on VKShare on YummlyFlattr the authorPrint this page