Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditDigg thisShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Google+Email this to someoneShare on TumblrBuffer this pageShare on VKShare on YummlyFlattr the authorPrint this page

Sebab Utama Kenapa Urut Terapi Menjadi Kerjaya Pilihan.

Kebanyakan rakyat Amerika kini melihat nilai yang mempunyai urutan yang baik untuk mengurangkan sakit badan dan tekanan. Ini adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh cadangan doktor menggunakan modaliti pelbagai jenis rawatan urut untuk merawat penyakit tertentu.

Sebab-Sebab Mengapa Kerjaya Urut Terapi Semakin Pesat Membangun.

Walaupun pada awalnya melegakan kesakitan adalah satu-satunya alasan mengapa Amerika meminta bantuan dari ahli terapi, mereka kini mencari lebih banyak sebab untuk menjaga kesihatan mereka dengan pengamal perubatan.

Urut Dapat Membantu Mengekalkan Badan Sihat.

Badan yang sihat juga menyamakan keadaan hidup yang hampir tidak menyakitkan. Ramai yang telah pergi ke tukang urut terutamanya untuk mendapatkan bantuan dari kecederaan mereka serta untuk tujuan meringankan kesakitan. Menurut kajian, dengan sesi rawatan urut berterusan, orang yang mengidap sakit belakang kronik, keletihan yang disebabkan oleh penyakit lain, kesakitan selepas pembedahan dan masalah tulang akan mendapat manfaat banyak dari rawatan terapi urut yang tetap tersebut. Selain melegakan kesakitan, kebanyakan pesakit merasakan lebih kuat, menarik nafas lebih mudah, menjadi lebih positif dalam kecenderungan mereka, dan mempunyai rasa yang lebih sihat dan lebih baik selepas beberapa sesi rawatan urut.

Urut Terapi : Adakah Disyorkan Oleh Doktor.

Mulai pertengahan tahun 2006, lebih dan lebih ramai doktor telah menyokong terapi rawatan urut sebagai ubat doktor bersama rawatan perubatan lain sebagai persembahan kepada pesakit. Berdasarkan analisis yang dijalankan oleh Persatuan Terapi Urutan Amerika (AMTA), lebih daripada 60% daripada ahli terapi urut mendapatkan rujukan dari doktor seperti orthopedists dan pakar kardiologi.

Pusat Kesihatan Sekarang Mempunyai Perkhidmatan Terapi Urut.

Kerana lebih ramai doktor kini mendukung penggunaan urutan sebagai sebahagian daripada rawatan, pesakit pusat kesihatan, termasuk klinik dan hospital, program pendidikan yang ditubuhkan untuk bertindak balas kepada permintaan yang semakin meningkat dalam terapi urut. Terutamanya, program-program ini direka untuk rawatan syarat-syarat berikut: tekanan darah tinggi, kemurungan dan kebimbangan, urut bayi, urut berkaitan kehamilan, pemulihan, dan urutan kesihatan am.

Profesion Adalah Sekarang Dilindungi Oleh Syarikat Insurans.

Dari awal, syarikat insurans telah meliputi rawatan bagi penyakit dan penyakit sahaja. Walau bagaimanapun, disebabkan oleh peningkatan bilangan doktor yang menganggap urutan untuk merawat pesakit, serta permintaan daripada pesakit itu sendiri termasuk terapi urut dalam tujuan untuk manfaat kesihatan mereka, syarikat insurans telah mula memberikan tindak balas yang positif kepada permintaan. Oleh itu, terapi urut kini disediakan kepada lebih ramai pesakit yang memerlukan rawatan urut khas.

Kerjaya Mempunyai Potensi Pertumbuhan Positif.

Sekali lagi, dalam respons kepada kesedaran yang semakin meningkat penduduk mengenai manfaat kesihatan terapi urut dalam merawat pelbagai penyakit dan kesakitan, termasuk hospital dan pusat kesihatan keperluan untuk lebih banyak ahli terapi urut, industri dijangka berkembang sebanyak kira-kira 20% sehingga 2018. Oleh itu, lebih banyak peluang pekerjaan dibuka untuk mereka yang mahu berada dalam industri profesional kesihatan urut ini.Di Malaysia,tempat untuk belajar urut profesional tidak banyak.Untuk itu,ada antara tukang urut mahir bersedia mengajar orang yang berminat untuk belajar teknik urutan dengan bayaran yang biasa dan munasabah dikenakan iaitu antara RM300 hingga RM450.Sesi latihan ini biasa dibuat 2 hari.Adalah amat penting bagi setiap orang untuk belajar urut untuk kesejahteraan diri,keluarga dan boleh juga digunakan ilmu itu untuk membuat kerja “part time”.Susungguhnya,rawatan urutan badan sememangnya salah satu keperluan asas kerana badan yang tidak kita sedari.Semua orang memerlukan urut terapi dan rawatan urut.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditDigg thisShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Google+Email this to someoneShare on TumblrBuffer this pageShare on VKShare on YummlyFlattr the authorPrint this page