Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditDigg thisShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Google+Email this to someoneShare on TumblrBuffer this pageShare on VKShare on YummlyFlattr the authorPrint this page

Lemah Tenaga Batin Dalam Rawatan Urut Tradisional.

BatinUrut Tradisional | Lemah Tenaga Batin @ Syahwat.

Sakit lemah tenaga batin dalam rawatan urut tradisional boleh terjadi pada semua peringkat umur laki-laki.Ia boleh terjadi sejak seseorang itu dilahirkan atau kerana sebab-sebab tertentu,seperti kecederaan akibat kemalangan,buatan orang(sihir) dan sebagainya.Lemah tenaga batin dalam rawatan urut tradisional beerti ketidakmampuan seseorang laki-laki untuk melakukan persetubuhan.Lemah tenaga batin dalam rawatan urut tradisional ini juga ditakrifkan sebagai orang laki-laki yang hilang keinginan seks.

Menurut seorang tukang urut tradisional,lemah tenaga batin dalam rawatan urut tradisional ini boleh terjadi akibat daripada lendir dan lemak yang terhimpun di saluran darah yang menghalang perjalanan darah ke zakar menyebabkan zakar tidak tegang.Penyakit lemah tenaga batin dalam rawatan urut tradisional ini juga mungkin berpunca daripada kerosakan otot dan urat saraf pada zakar,atau urat saraf yang berkaitan dengannya,seperti bengkak urat perut (usus) di bahagian ari-ari atau putus urat tunjang kemaluan,iaitu urat di bahagian paha dalam.

Urut Tradisional | Punca-Punca Yang Boleh Melemahkan Tenaga Batin.

Batin1. Penyakit lemah tenaga batin dalam rawatan urut tradisional ini boleh berlaku akibat kerosakan urat saraf dan otot pada zakar dan urat saraf yang berkaitan dengannya akibat kemalangan jalan raya atau disebabkan terjatuh dari tempat yang tinggi,akibat kelumpuhan yang menyebabkan saraf tidak berfungsi,tekanan jiwa yang berpanjangan yang sukar dikawal.

2. Penyakit lemah tenaga batin dalam rawatan urut tradisional ini boleh berlaku apabila kerap melakukan onani (melancap),iaitu mengeluarkan air mani secara paksa dengan tangan ketika umur muda.

3. Penyakit lemah tenaga batin dalam rawatan urut tradisional ini boleh berlaku apabila kerap melakukan jimak dalam masa yang singkat.

4. Penyakit lemah tenaga batin dalam rawatan urut tradisional ini boleh berlaku apabila sering melakukan amalan membasuh kemaluan sebaik-baik sahaja melakukan jimak/bersetubuh/keluar air mani yang mana boleh melemahkan urat saraf pada zakar.

5. Penyakit lemah tenaga batin dalam rawatan urut tradisional ini boleh berlaku akibat buatan orang seperti sihir atau berpunca daripada gangguan makhluk-makhluk halus.

Di antara tanda-tanda umum seseorang itu mengidap sakit lemah tenaga batin @ syahwat ialah:

1. Alat kelamin kurang berfungsi,diibaratkan hidup segan mati tak mahu.Bertindak garang bila berjauhan tetapi lemah bila berdekatan.

2. Kurang bernafsu untuk melakukan hubungan kelamin.Jika melakukan persetubuhan,pendayung kuat di peringkat permulaan tetapi patah sebelum sampai ke kemuncaknya.

3. Cepat keluar air mani ketika persetubuhan.

Urut Tradisional | Kaedah Merawat Penyakit Lemah Tenaga Batin.

Urutan dengan rawatan urut tradisional adalah perlu untuk memulihkan urat saraf supaya darah dapat berjalan dengan baiknya ke bahagian zakar.Untuk tujuan itu,bahagian-bahagian yang perlu diurut adalah:

1. Bahagian ari-ari,iaitu dengan menekannya perlahan-lahan menggunakan kelapan-lapan hujung jari tangan dan diangkat,iaitu dengan menolaknya ke bahagian bawah pusat.Jangan melebihi had ini.

2. Tapak kaki kiri dan kanan.Caranya ialah dengan menekan bahagian ini menggunakan ibu jari tangan antara 1 hingga 2 minit.

3. Celah-celah jari kaki kiri dan kanan.

4. Jantung betis kiri dan kanan iaitu dari bahagian bawah lutut hingga ke pergelangan kaki.

5. Bahagian urat tunjang tanaga batin iaitu urat paha dalam.

6. Bahagian atas,sisi kiri dan kanan kemaluan.Urut perlahan-lahan dari pergelangan ke pangkal kemaluan.

Tidak dapat dinafikan,rawatan urut tradisional adalah teramat penting bagi mengembalikan zakar anda kembali kepada keadaan normal.Rawatan urut tradisional tenaga batin dan juga rawatan urut tradisional seluruh badan akan membetulkan segala urat-urat zakar dan urat-urat badan yang bersilang.Rawatan urut tradisional tenaga batin ini juga akan membuang segala angin dan lemak yang menyekat darah yang sihat ke zakar anda.Rawatan urut tradisional seluruh badan juga akan memecahkan angin di salur-salur darah di badan.Bilamana semua salur darah di badan dapat di betulkan dan dicuci,segala peredaran darah di salur darah tersebut akan berjalan dengan baik.Segala organ dan sistem tubuh akan menjadi sihat.

BatinSebenarnya,dengan pemakanan yang sihat sahaja tidak mencukupi untuk melahirkan tenaga batin yang sihat dan normal tanpa rawatan urut tradisional.Tugas seorang pakar tukang urut tradisional yang memberi rawatan urut tradisional adalah diibaratkan seperti seorang yang membersihkan segala saluran yang tersumbat di badan demi saluran darah yang lancar dan sihat.Jadi,untuk itu,anda mestilah mendapatkan seorang tukang urut tradisional yang pakar untuk menjalankan rawatan urut tradisional tenaga batin dan rawatan urut tradisional seluruh badan.Dalam hidup anda,anda mesti sekali mendapatkan rawatan urut tradisional.

———————————————————————————————————————————————————————-

Lemah Tenaga Batin Bagi Lelaki Dalam Rawatan Urut Tradisional.

Urut Tradisional | Lemah Tenaga Batin.

Untuk pengetahuan,kebanyakan orang lelaki tidak terkecuali dengan masalah seperti yang disebut.Bagi orang lelaki,inilah punca kecergasan seseorang lelaki yang normal.Tetapi sekiranya menghadapi masalah tersebut,maka tercabarlah kewibawaan mereka sebagai seorang lelaki.

Di Malaysia,kajian telah dibuat dan didapati bahawa terdapat lebih 2 juta lelaki yang menghadapi masalah ini.Inipun bagi mereka yang melaporkan dan mungkin lebih lagi bilangannya.Ataupun boleh dikatakan 90 peratus lelaki menghadapi masalah lemah tenaga batin.Hanya mereka yang malu untuk bercerita dan memberitahu kepada orang lain walaupun kepada isteri mereka sendiri.

Urut Tradisional | Sebab Lemah Tenaga Batin Bagi Lelaki.

BatinDi antara sebab musabab seseorang lelaki itu menghadapi masalah lemah tenaga batin ini adalah:

1. Penyakit lemah tenaga batin yang disebabkan tekanan hidup.Sejarah hidup yang dilalui yang mana sejarah ini ada kaitandengan kehidupan seks seseorang lelaki.Perkara-perkara  buruk seperti kematian isteri yang amat disayangi di mana leleki ini tidak dapat cara yang mudah untuk melempiaskan nafsu mereka.Mereka ini akan membelenggu perasaan mereka seorang diri.Sukar bagi mereka untuk meluahkan masalah ini kepada sebarang orang lebih-lebih lagi untuk mengadakan hubungan seks.

2. Faktor kedua adalah kerana aktiviti seks mereka sendiri.Terdapat lelaki yang tidak mempunyai pasangan wanita atau isteri yang boleh mereka lakukan hubungan seks,lalu mereka kerap kali menggunakan cara melempiaskan nafsu seks mereka dengan menggunakan tangan dan jari atau disebut onani(masturbation).Cara ini akan memberi kesan yang negatif kepada alat kelamin mereka.Berbagai kesan yang boleh dikatakan di sini di antaranya ialah mereka tidak akan boleh melakukan seks dengan wanita,ketika dan apabila mereka mempunyai pasangan untuk melakukan demikian.Alat kelamin mereka akan menjadi lembik dan tidak boleh berfungsi dengan baik.Ini adalah kerana kesan daripada perlakuan di atas yang dilakukan bertahun-tahun.Kesan psikologi yang amat mendalam memberi kepada kesan buruk ini.Fikiran mereka telah diprogram dengan cara yang tidak betul dan apabila hendak melakukan dengan cara tabie biasa,fikiran mereka tidak boleh lagi menerimanya.Urat saraf di bahagian alat sulit mereka juga akan menjadi rosak.

3. Faktor seterusnya adalah kerana terdapat lelaki yang terlalu banyak melakukan hubungan seks rambang/luar.Bagi lelaki yang sedemikian mereka merasakan seks adalah satu aktiviti yang tidak memberi mereka keghairahan yang amat sangat.Bagi mereka,seks adalah perkara biasa sahaja,kerana mereka merasakan kehadiran pihak yang berlainan,seks adalah perkara biasa dan sudah lali dengan keadaan tersebut.Dengan mengadakan seks dengan ramai wanita adalah aktiviti untuk melempiaskan nafsu sahaja tanpa memikirkan kenikmatan yang sebenar.Seks yang begini akan menghairahkan hanya untuk seketika,bukan untuk masa yang panjang.Dan boleh dikatakan aktiviti seks binatang.

4. Seterusnya terdapat lelaki yang mengalami lemah tenaga batin kerana mereka ini tidak memberi ruang kepada diri mereka sendiri disebabkan tumpuan utama pada kerja.Mereka tidak merancang aktiviti-aktiviti yang dapat memberikan manafaat untuk kesihatan mereka.Mereka seharusnya melakukan aktiviti-aktiviti yang memberikan mereka tenaga fizikal yang sempurna seperti bersukan,aktiviti lasak,senaman dan ke gym.Aktiviti-aktiviti ini dapat menghindarkan mereka daripada penyakit seperti daah tinggi,sakit jantung dan kencing manis.

5. Pemakanan yang tidak seimbang juga boleh menyebabkan seseorang lelaki menghadapi masalah ini.Kita lebih maklum bahawa zaman sekarang terlalu sukar untuk mendapat makanan yang segar tanpa bahan pengawet dan sebagainya.Pemakanan orang dahulu kala tidak bercampur dengan bahan-bahan pengawet dan makanan mereka kebanyakan dari sayuran,daging,ayam dan ikan yang tidak diawet dan ianya ditanam dengan cara tradisional tidak ada unsur-unsur baja kimia.Selain daripada itu,orang-orang dahulu kala tidak pernah meninggalkan petua-petua seperti mengamalkan pemakanan dan minumam herba-herba atau akar-akar kayu yang terpilih yang diproses dengan cara tradisional juga.Mereka meminum airnya.Mereka menjadikan serbuk herba untuk dicampur dengan minyak atau air untuk disapu dan sebagainya.Mengamalkan ayat-ayat tertentu dari surah Al-Quran sebelum berjima’ dan beberapa petua lain.Mereka melakukan kerja-kerja yang menggunakan banyak pergerakan mental dari penggunaan mental.

6. Tiada komunikasi atau tiada perbincangan dengan pasangan tentang permasalahan seks yang mereka hadapi.Atau para suami malu hendak memperkatakan masalah mereka dan para isteri juga tidak berfikiran terbuka,jadi masalah ini meracuni fikiran para suami.Lama-kelamaan mereka akan menghadapi tekanan psikologi.

7. Menghadapi penyakit kencing manis dan darah tinggi.Apabila lelaki dan juga wanita tidak terkecuali menghidap penyakit kencing manis atau darah tinggi,mereka adalah kalangan yang berisiko tinggi menghidapi lemah tenaga batin.Gula yang berlebihan akan membuatkan urat saraf mereka menjadi lemah kerana darah yang mengandungi gula boleh menjadikan urat saraf lemah.Kebanyakan orang yang mendapat kencing manis dan darah tinggi adalah terdiri daripada mereka yang tidak mengawal makanan dan membuatkan perut yang gendut menarik urat saraf kelamin ke dalam dan memendekkan alat kelamin mereka.Orang yang gemuk juga tidak boleh perform aktiviti seks mereka.Mereka akan cepat mencungap seolah-olah lelah.

Dapatkan Rawatan Urut Tradisional Tenaga Batin.

Dengan beberapa sebab di atas,kita telah mengetahui serba sedikit kenapa seseorang lelaki itu menghadapi masalah lemah tenaga batin.Dengan rawatan urut tradisional,permasalahan ini dapat diatasi dan seseorang itu akan sembuh dan dapat menikmati hidup yang lebih sempurna.Tetapi haruslah dipastikan mereka  mendapat khidmat urut tradisional yang baik atau boleh dilakukan sendiri atau dengan bantuan para isteri.Kalau ingin mendapat rawatan urut tradisional,carilah dan pastikan mendapat orang yang betul-betul pakar dalam rawatan urut tradisional urutan batin,kerana jika tersilap,akan membazirkan masa dan mungkin wang anda.Sesungguhnya,alat kelamin yang rosak mesti di adjust / dipulihkan kembali dengan rawatan urut tradisional dari pakar rawatan urut tradisional.

———————————————————————————————————————————————————————

Masalah Cepat Keluar Air Mani Dalam Rawatan Urut Tradisional.

Urut Tradisional | Masalah Cepat Inzal.

Masalah cepat inzal atau cepat pancut dalam rawatan urut tradisional ini sesungguhnya dialami hampir lebih separuh daripada rakyat malaysia.Masalah cepat inzal atau cepat pancut dalam rawatan urut tradisional ini adalah menjadi satu masalah besar kepada yang mengalaminya di mana mereka ini tidak merasakan kepuasan dalam melakukan hubungan seks.Masalah cepat inzal atau cepat pancut dalam rawatan urut tradisional ini adalah lebih kepada golongan lelaki di mana si isteri / perempuan tidak merasa kepuasan dalam hubungan intim disebabkan masalah suami / lelaki cepat pancut.

Urut Tradisional | Langkah-Langkah Untuk Melambatkan Inzal / Pancutan Air Mani.

1. Psikologi – Penggunaan minda untuk mengawal keluar air mani.Perlu berlatih.Jangan ghairah.Alihkan pemikiran kepada perkara lain seperti kerja dan sebagainya.

2. Posisi Bersetubuh – Cuba kaedah di mana pihak lelaki boleh bertahan dibanding posisi lain.

3. Teknik Bersetubuh – Cabut zakar kalau tidak tahan,kedua-dua orang berdiam,latih kaedah tahan air mani.

4. Senaman Di Waktu Pagi:

* Geselkan kepala zakar,bawah kepala zakar di tumit kaki kiri dan kanan sehingga hilang sengal.Sebelum bersetubuh lakukan juga dan ditambah dengan letakkan kepala zakar di ibu jari kaki kanan dan sebut “hei zakar jangan kamu keluar air selagi ibu jari kaki aku tidak mengeluarkan air”.

* Picit kepala zakar sehingga hilang geli.

* Pusing kepala zakar dengan menggunakan jari telunjuk dan ibu jari 20 kali pusingan jam,20 kali lawan pusingan jam.

* Asah biji zakar dan kepala zakar sehingga hilang geli.

* Tarik urat air mani dan buah zakar hingga terasa buah zakar kena lubang dubur dalam keadaan bercangkung.

* Dengan bantuan seseorang,sengkak bahagian perut ke atas seperti naikkan peranakan wanita.

5. Pilih masa yang sesuai dengan suasana tiada gangguan.Disyorkan jam 2-3 pagi selepas tidur bangun semula (waktu tahajjud).

6. Suasana yang harmoni,persefahaman kedua-dua pihak,bukan sambil-sambilan,tiada gangguan apa sekalipun,harum,nyaman,tidak terlalu panas dan tidak terlalu sejuk.

7. Jangan setubuh dalam keadaan ghairah yang tinggi atau makan terlalu kenyang.

8. Diam(pasif),rancak(aktif) pada ketika yang perlu oleh kedua-dua pihak.

9. Lakukan senaman pernafasan,tarik nafas habis,tahan,kemut punggung dan lepas nafas.Lakukan 7 kali tarik,satu kali satu hari.

10.Pekatkan air mani dengan banyak makan kismis,ramuan kuning telur ayam kampung,tujuh biji bawang merah yang telah ditumbuk,satu sudu madu lebah dan 7 biji lada hitam yang telah ditumbuk (jadikan sebagai sarapan).

11. Ramuan membantu supaya kepala zakar tidak terlalu geli.Air pati pinang muda,air pati 7 biji buah pelaga dan air pati gambir.Dicampur semua jenis air itu disapu di kepala zakar 1/2 jam sebelum setubuh dan basuh sedikit sebelum setubuh.

12. Sebelum setubuh gentel kelentit isteri,makrifatkan bukan aku gentel kelentit kamu tapi aku tarik keluar air mani kamu.

13. Kalau terasa air mani hendak keluar,makrifatkan,hei air mani balik kamu ke tempat asal kamu,terasa o.k baru berdayung perlahan-lahan.Latihkan sampai boleh tahan barulah boleh berdayung kuat sepuasnya.

Urut Tradisional | Cepat Inzal Masalah Besar Rumahtangga.

Urut tradisional adalah rawatan terbaik.Tidak dinafikan masalah cepat inzal atau cepat pancut dalam rawatan urut tradisional ini adalah masalah yang sangat besar terutama dalam alam rumahtangga.Tanpa rawatan urut tradisional,masalah cepat inzal atau cepat pancut dalam rawatan urut tradisional tersebut berkemungkinan besar boleh menyebabkan keruntuhan rumah tangga di mana si isteri tidak mendapat kepuasan apa yang sepatutnya.Cara terbaik adalah mengamalkannya sendiri langkah-langkah di atas dan juga mendapatkan rawatan urut tradisional.Sekali rawatan urut tradisional,mungkin dapat menyelesaikan sedikit sahaja masalah ini kerana ini melibatkan minda kita yang telah di setkan berdasarkan amalan seperti kuat melancap dsb.Rawatan urut tradisional dengan saya,saya akan ajar dengan terang lagi langkah-langkah di atas kerana amalan di atas adalah langkah terbaik dalam rawatan urut tradisional.

———————————————————————————————————————————————————————-

Cara Mengurut Zakar Dalam Rawatan Urut Tradisional.

Urut Tradisional Batin | Sebelum Mengurut.

Sebelum menjalankan rawatan urut tradisional batin,pastikan tangan anda (tapak tangan) dalam keadaan normal (tidak sejuk).Jika tapak tangan anda sejuk,gosokkan kedua tapak tangan anda berkali-kali agar ianya terasa panas.Basahkan tapak tangan anda dengan minyak ikan linang jantan @ minyak ikan belacak @ minyak lintah dan terus jalankan urut tradisional batin ini.

Urut Tradisional Batin | Cara Mengurut.

1. Urut kelangkang antara dubur ke telur zakar.Urut berkali-kali dengan menekan jari-jari serta menggerakkannya.Lakukan selama 30-60 saat.Pergerakan hanya sehala iaitu dari dubur ke telur zakar sahaja.Pastikan minyak masuk dalam anggota semasa urut tradisional batin ini.

2. Bermula dari pangkal zakar,urut dan picit-picit batang zakar berkali-kali.Urut sampai rata.Dimasa yang sama,tekankan dua batang jari ke dalam lubang cincin di pangkal zakar.Peringkat awal ia akan merasa sakit.Teruskan beberapa kali agar lemak,lendir dan angin di dalamnya akan pecah.

3. Semasa zakar mengeras hasil urutan di atas,pegang kepala zakar.Tarik ke bawah ke arah paha kanan dan lepaskan.Ulangi sebanyak 20 kali.Kemudian tarik pula ke arah paha kiri sebanyak 20 kali.Jangan tarik terlampau kuat kerana boleh memberi kesan kepada jaringan saraf yang halus.

4. Pegang kepala zakar yang masih mengeras dan pusing mengikut jarum jam sebanyak 20 kali dan pusing pula ke arah berlawanan juga sebanyak 20 kali.

5. Dalam situasi zakar anda masih tegang,tarik nafas dalam-dalam kemutkan dubur.Cengkam pangkal batang zakar anda dengan tangan kanan,anda akan melihat kepala dan batang zakar anda membesar dan kembang.Gunakan jari tangan sebelah kiri yang dibasahi minyak untuk mengurut batang zakar yang mengembang.Urut dan picit sampai rata dari pangkal ke hujung semasa cengkaman dan mengurut tahan nafas selama 10 saat dan lepaskan.Lakukan beberapa kali.

6. Pegang kepala zakar anda dengan tangan kanan dan geselkan kepala zakar tersebut ke tapak tangan sebelah kiri.Lakukan seberapa lama yang anda tahan.Ini bagi membolehkan anda berjimak dengan lebih lama kerana kepala zakar anda yang besar mengembang sudah tidak geli lagi.

Urut Tradisional Batin | Besarkan Zakar Dan Lambatkan Pancut.

Dengan cara rawatan urut tradisional batin di atas,diharap sedikit sebanyak dapat menyelesaikan masalah batin yang anda alami.Cara rawatan urut tradisional batin di atas adalah cara normal sepertimana cara yang digunakan oleh tukang urut tradisional tempatan.Ada juga cara urut tradisional batin yang lebih ‘advance’ lagi di mana ada tukang urut tradisional yang menggunakan cara rawatan urut tradisional batin dengan cara yang susah diikuti.Ilmu urut tradisional batin tersebut mungkin gabungan urut tradisional dari negara lain yang digabungkan dengan cara urut tradisional batin di negara kita.Ilmu urut tradisional batin yang mereka miliki tersebut mungkin mahal bagi mereka untuk diberitahu kepada umum.Sejauhmana keberkesanannya hanya kesan selepas rawatan urut tradisional batin tersebut sahaja yang dapat memberitahunya.

Ada tukang urut tradisional yang memberi rawatan urut tradisional batin kepada pelanggan hanya beberapa minit sahaja  dengan ‘charge’ yang dikenakan begitu tinggi iaitu tidak sepadan dengan tempoh rawatan urut tradisional batin tersebut.Mereka memberikan rawatan urut tradisional batin hanya beberapa minit sahaja tetapi ‘charge’ nya beratus-ratus.Anda mungkin dapat menilainya.

Ada tukang urut tradisional yang memberi rawatan urut tradisional batin ini besertakan kaedah bacaan ayat suci Al-quran.Ada juga yang memberi rawatan urut tradisional batin ini dengan cara penggunaan makhluk halus.Terdapat kes di mana ‘charge’ yang dikenakan untuk rawatan urut tradisional batin makhluk halus ini menjangkau RM20 ribu ke atas.Yang diketahui,sememangnya ada pelanggan yang rela mendapatkan rawatan urut tradisional batin seperti ini.Pelanggan tersebut terdiri daripada orang-orang yang berpangkat dan orang-orang kebanyakan.Bagi mereka duit tidak dikisahkan sangat tetapi batin mesti power.Setahu saya,pelanggan rawatan urut tradisional batin makhluk halus ini akan menggunakan makhluk halus ke mana sahaja mereka pergi.

Untuk pengetahuan anda,rawatan urut tradisional batin sahaja sebenarnya tidak memadai.Kita tidak sepatutnya percaya kepada makhluk halus.Rawatan urut tradisional seluruh badan juga perlu untuk peredaran darah ke seluruh badan disusuli rawatan urut tradisional batin ini.Tanpa rawatan urut tradisional seluruh badan,keberkesanannya tidak akan ke mana.Badan kita saling bekerjasama untuk mengalirkan darah yang secukupnya kepada setiap anggota badan kita termasuk anggota badan zakar kita.Tanpa aliran darah yang betul,darah yang mengandungi nutrien yang berzat dan sihat tidak akan sampai dengan baiknya ke anggota zakar kita dan seterusnya memberi kesan yang tidak baik kepada kesihatan zakar kita.Zakar tidak mendapat bekalan darah yang mencukupi,susah bagi ia untuk hidup.Jadi sebaiknya,rawatan urut tradisional batin ini dimulai dengan rawatan urut tradisional.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditDigg thisShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Google+Email this to someoneShare on TumblrBuffer this pageShare on VKShare on YummlyFlattr the authorPrint this page