Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditDigg thisShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Google+Email this to someoneShare on TumblrBuffer this pageShare on VKShare on YummlyFlattr the authorPrint this page

Urut Tradisional | Kencing Dedas.

Kencing dedas atau juga dikenali sebagai buang air kecil tidak lawas di dalam rawatan urut tradisional sebenarnya boleh dilihat dalam beberapa keadaan yang berbeza-beza.

Ciri-Ciri Kencing Dedas.

Antara ciri-ciri yang boleh dilihat pada pengidap kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ini ialah acapkali ke tandas tetapi kuantiti air yang dipancut keluar hanya sedikit sahaja selepas beberapa minit ia terasa pula ingin ke tandas.Selain itu,pesakit kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ini juga terasa seolah-olah air kencing masih lagi tersekat di pangkal batang zakar.Dengan lain perkataan,kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ialah suatu keadaan di mana seseorang itu mengalami gangguan dan ketidak lancaran pancutan air kencing.

Urut Tradisional | Kumpulan Sasaran Kencing Dedas.

Sebenarnya sistem pemerosesan serta pembuangan air kencing dan sistem pembiakan atau perhubungan seksual di kalangan kaum lelaki sememangnya mempunyai hubungkait antara satu dengan yang lain.Kes ini terbukti apabila ramai di kalangan pesakit yang mengidapi masalah kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ini rupa-rupanya dari kalangan lelaki yang lekas pancut apabila mengadakan hubungan seksual.Selain itu,terdapat juga lelaki yang lemah keupayaan seksualnya diserang oleh penyakit kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional dengan teruk.

Kumpulan yang dimaksudkan termasuklah lelaki yang terlalu gemuk berperut buncit,lelaki yang mengidapi penyakit kencing manis(pengidap kencing manis yang teruk kebanyakannya mati pucuk).Lelaki yang mengidapi penyakit kelamin.Selain itu,ramai juga di kalangan lelaki yang mengidapi penyakit kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ini turut terbabit dengan lain-lain penyakit seperti karang batu atau renal stone,uluran batu ataupun hernia,lelaki yang pernah terbabit dalam kemalangan yang dahsyat serta mereka yang telah terlalu lanjut usianya.

Sistem Perkumuhan.

Sebelum diperkatakan tentang gejala masalah atau penyakit kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional  ini,adalah perlu terlebih dahulu dihuraikan secara terperinci tentang sistem serta proses kejadian dan perkumuhan,darimana dan bagaimana air kencing manusia diproses.

Selain kajihayat mendapati sekurang-kurangnya lima anggota besar di dalam badan manusia yang terlibat dengan proses kejadian dan pembuangan air kencing.

Lima anggota penting yang dimaksudkan itu termasuklah:

1. Sepasang ginjal kanan dan kiri.

2. Sepasang tiub ureter.

3. Pundi kencing

4. Kelenjar prostat.

5. Uretra.

Golongan Sasaran.

Sebenarnya penyakit kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ini mula dirasai oleh kaum lelaki yang berusia 40 tahun ke atas dan kes kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ini bertambah serius apabila usia semakin meningkat.

Walaubagaimanapun,para pelanggan yang berusia dalam lingkungan 30 tahun juga ada mengidapi penyakit kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ini.Rata-rata mengadu bahawa penyakit kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ini mula dirasai setelah sekian lama  mereka menahan air kencing atau melengah-lengahkan pergi ke tandas walaupun masa yang sepatutnya telah tiba.Antara alasan yang diberikan ialah kerana terlalu lama menghadiri satu-satu mesyuarat atau upacara rasmi,terlalu sibuk dengan tugas harian lalu menunggu untuk membereskan tugas baru ingin ke tandas.Lain-lain sebab ialah terlalu kerap mengadakan hubungan seksual dalam sehari

Walaupun pada peringkat awalnya sistem pembuangan air kecil berjalan lancar,namun lama-kelamaan apabila berterusan,maka terjadilah penyakit kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ini.

Selain penyakit kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional beserta sengal-sengal dan senak di pangkal batang zakar sebelah bawah dan di tangkal testis,juga turut menyerang golongan mereka yang kuat melancap,tetapi kes ini tidaklah berpanjangan seperti kes-kes yang disebut di atas.Hal ini adalah pengalaman sendiri oleh pesakit ini.

Urut Tradisional | Langkah-Langkah Pengawalan.

Demi untuk mengelak terkena atau diserang oleh penyakit kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ini,maka anda disarankan mengikut garis panduan dan petua-petua berikut.

1. Jangan sekali-kali menangguhkan waktu ke tandas.

2. Jauhkan diri dari amalan yang boleh diserang penyakit kelamin.

3. Jauhkan diri dari mengambil minuman keras.

4. Janganlah terlalu acapkali mengadakan hubungan seksual ataupun melancap dalam satu-satu hari.

Jenis-Jenis Ubatan Tradisional.

1. Ambil gula batu sebesar dua jari,tiga biji telur burung puyuh,air nasi semasa ia mendidih sebanyak lima sudu besar,campurkan semuanya dan kacau hingga sebati.Amalkan minum air tersebut setiap malam sebelum tidur selama dua minggu.

2. Ambilkan daun dukong anak sebanyak segenggam besar,celupkan di dalam air,kemudian perahkan daun tersebut.Ambillah perahan airnya dan minum setiap malam selama seminggu.

3. Ambillah daun lalang,sekadar yang dikira munasabah,ambilkan sepohon pokok enau,ambilkan sepuluh gelas besar air.Rebuskan kesemuanya itu di dalam periuk tanah sehingga mendidih.Kemudian amal meminum air tersebut sekali sehari selama 15 hari.

4. Amal makan belalang beras yang dibakar separuh hangus sekurangnya tiga hari sekali selama sebulan.

Penyakit kencing dedas di dalam rawatan urut tradisional ini susah untuk dipulihkan dengan urut tradisional.Masalah ini membabitkan organ dalaman di mana amalan pemakanan yang disyorkan di atas hendaklah kita lakukan untuk mendapat kesan yang terbaik.Dalam rawatan urut tradisional,penyakit kencing dedas hanya boleh diubati oleh pakar dalam penyakit ini seperti pengunaan bahan-bahan yang diperlukan untuk mengubati penyakit dalaman ini.Demi kesihatan yang baik sebagai sokongan dan untuk kesihatan jangka masa panjang,anda boleh mendapat juga rawatan urut tradisional.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditDigg thisShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Google+Email this to someoneShare on TumblrBuffer this pageShare on VKShare on YummlyFlattr the authorPrint this page